celielindh

Alla inlägg under september 2014

Av Celie - 9 september 2014 11:21

Vi hade jättemysigt igår em/kväll. Jag bestämde mig för att laga mat till Jossen och farmor så får vi bjuda hit de andra en annan dag :) Jag gjorde helstekt ryggbiff med kykftpotatis, morötter, haricot verts och hemgjord sås. Riktigt gott och jäkligt enkelt (y) Efter maten så fikade vi på lite te och kakor :) Dom var kvar ganska länge, tror klockan blev strax efter 20 när dom åkte. Jag är så glad att trots min farmors 82 snart 83 år så är hon väldigt pigg och kry. Det är så man typ får boka tid med henne nästan en vecka innan för hon har så fullt upp. Hon reser, spelar bridge, åker och dansar och ännu mer grejer. Haha hon är ju mer socialt aktiv än vad jag är ;) Men det är bra! Hon lever livet ordentligt helt enkelt :) Jag hoppas att jag också kommer att vara så pigg och kry (och vid liv) vid den åldern så att jag kanske med får uppleva och leka med mina barnbarnsbarn :) Nikki fick en jättegullig liten börs fylld med guldpengar som hon ska köpa glass för (tydligen;)) och jag fick en jättefin bukett med liljor. Det är verkligen som folk säger, det bli ett annat rum och en annan känsla när man har en bukett snittblommor på bordet. Personligen så tycker jag att det är att slänga pengar i sjön men när jag väl har fräscha blommor så tycker jag verkligen om det! Kanske får ta och investera i nån bukett då och då, det kan det ju faktiskt vara värt.
Mamma kom förbi en sväng också så Nikki fick en kanonkväll med lek med både mormor, morbror och gammelfarmor (y)
När alla åkt hem gick jag ut på kvällspromenad med Akilles. Även fast det var dimmigt och mörkt så var det skönt eftersom vi knappt varit ute nåt för att det typ hade regnat hela dan. Akilles är inget fan av regn kan jag säga, han vill inte gå ut. När jag kom hem igen så var Nikki fortfarande vaken. Iochförsig hade hon ju sovit tre timmar på dagen så det var väl förståeligt. Hon försvann upp på övervåningen med Akilles och när jag kom upp så hittade jag dom såhär

Haha mina mysisar.
Noomi sov redan sen ett tag tillbaka. Så jag städade iordning på nedervåningen och klippte Robin lite. Sen blev det lite dusch och en film på det. Robin hade valt film och han skulle ju absolut inte somna. Hah! Det slutade med att jag som från början inte var så intresserad av filmen satt som klistrad ända till slutet. Den var fan asbra! Handlade om två formel 1 förare på 70 talet som tävlade om vm- titeln 79 typ. Låter ju inte sådär jättebra men det var den. Rush hette den, kan jag rekommendera.

Nikkis nya fina börs <3

Av Celie - 8 september 2014 10:59

Nope, idag skippade vi dagis för att dom ringde och sa att det var så många pedagoger sjuka på månen så då skulle alla vara uppe på regnbågen istället. Då tänkte jag att Nikki lika gärna kunde vara hemma och avlasta dom lite. Vi bytte dag så hon får vara på dagis på torsdag istället och då tänkte jag passa på att kanske åka och bada med Noomi. Det är ju extra varmt i Hagabadet på torsdagar så då är ju det ett ypperligt tillfälle att bada såna här små :) Var där för längesen med Nikki, Marina och Vincent när Noomi låg i magen och det var jätteskönt för det var verkligen varmt!

Idag är det mysväder så vi spenderar nog dagen inomhus, med undantag från promenaderna med AK. I eftermiddag sen kommer Johannes och farmor hit. Farmor har köpt present till Nikki eftersom hon fyllt år, så hon ville komma ut och gratta :) Funderar på om vi ska bjuda dom på mat eller om vi ska bjuda hit både Benga med familj och Lars med familj och fika. Det är ju lite sista minuten men det vore ju roligt om dom kunde. Ajja vi för se hur jag gör. Måste ju se till att få tummen ur och bestämma en dag för barnkalas också plus att jag måste göra inbjudningarna till Noomis dop. Får se vad jag får gjort idag, känner mest bara för att sitta och pimpla te ;) haha! Nä men nåt får jag väl se till att bocka av från lilla checklistan :p

Höstpromenad

Får såna myskänslor och sån energi av hösten

<3

Av Celie - 7 september 2014 21:57

Ja eftermiddagen blev verkligen lyckad! Gjorde iordning degen till langosarna i rättan tid kan jag säga. Tänkte först att " nä nu är jag lite väl tidigt ute" men tur var väl det för det var fan asjobbigt att baka ut dom efter första jäsningen eftersom degen skulle vara så lös. Men det blev verkligen jättebra iallafall och precis så gott som jag hade tänkt mig! (Y) Maja, Benny, Milo och Lova kom först så jag kunde klippa Maja innan vi åt. Sen kom Hanna, Jimmy, Anton och Mårten. Vi hade jättetrevligt och barnen lekte jättebra. Nikki, min lilla nudist, har lärt sig ta av sig själv så vips så hade vi en nakenfis hoppandes på studsmattan. Haha ah alltså den ungen<3  Avslutade iallafall kvällen med den efterlängtade storstenshöjdspromenaden med Hanna. Så fantastisk skön kväll ute! Perfekt att gå lite längre. Det var så roligt för Hanna hade satt upp som mål att gå minst en och en halv mil under veckan från och med idag och efter våra två långisar idag har hon redan nått det målet ;D
Nä försa om man ska börja dra sig upp mot sängen. Har en liten tös som inte vill sova utan vandrar upp och ner för trappen hela tiden. Bäst och få henne i säng nu för det är ju faktiskt dagis imorrn.

Fick fina bilder av Maja <3

Gullungar! En dag är det emellan dom :) Eller ja knappt det, inte ens en halv egentligen :p

Skogen <3

Av Celie - 7 september 2014 12:58

Haha det blev visst 9 km! 7 tänkte jag och tyckte jag tog i när jag skrev 7-8. Det ju så att tiden går fort när man har roligt så man tänker inte så mycket på att man går och går och går samtidigt ;)

Snodde bilden från Hannas instagram ;)

Av Celie - 7 september 2014 12:51

Det blev en riktigt härlig förmiddagspromenad tillsammans med Hanna och Stella. Vi gick en för mig helt ny väg till Latorp och sen tillbaka. Det måste ha blivit en 7-8 km iallafall. Skönt! Och vädret som såg så grått och dassighet ut har ändrat till stålande sol så det ser mycket lovande ut inför "langos-bjudningen" sen i em. På tal om det så är det snart dags att resa sig ur soffan och börja med degen till brödet som ska jäsa två gånger. Men först ska jag dricka ur mitt te och mysa lite med Noomi :) Nikki är uppe och ska försöka sova med Robin en stund.

Av Celie - 7 september 2014 09:10

Idag var vi faktiskt uppe ur sängen vid 8. Kan ju säga att det händer sällan. Visst brukar barnen vakna tidigare men Noomi ligger mest och talar lite för sig själv och till Nikki sätter vi på tvn i sovrummet så hon får kolla på typ Dora eller Svampbob. Idag blev det Svampbob :) Så så brukar vi göra fram till iallafall nio, halv tio. Men jag måste säga att det var riktigt mysigt idag att få klä på oss alla tre varsin morgonrock och sen gå ner och göra välling/te och sen titta på tv nere i soffan.
Fick ett sms av Hanna nu på morgonen också om en invit till förmiddagspromenad, och det tackar man ju inte nej till :D Fick jaga upp Robin ur sängen som (såklart) är lite seg efter att ha varit ute igår :p haha! Men fick upp honom iallafall och nu tar han en snabbdusch så han blir lite människa :)

Morgonrockers \m/ <3

Av Celie - 7 september 2014 00:25

Det blev ingen långpromenad upp till storstenshöjden förut utan jag tog en sväng själv (SJÄLV!) till Willys istället. Att man kan tycka att det är lyx att få åka och handla mat själv det är ju sjukt. Haha småbarnslivet<3 Det trodde man inte för några år sen ;)

Fick ett litet bak-ryck nu på kvällen också och slog ihop daimsnittar och dumlesnittar. Alltså jag har nu ätit så mycket kakor att jag egentligen borde spy! Det blir lätt så när man heter Celie Lindh och älskar allt sött ;) Jag och Marina tog en kvällspromenad ihop förut med dogsen och mina barn. Hennes barn sover hos deras farmor idag så Marina har verkligen egentidslyx (y) plus att hon fyller år imorrn och vad passar då inte bättre än en skön sovmorgon att börja dagen med :) Båda barnen sov gott när vi kom tillbaka så då blev det att smaka kakor och dricka te, inte fy skam en mysig lördag! När Marina gick hem la jag upp barnen i sängen, tog en dusch, gjorde iordning mer te och la mig tillrätta i soffan. Så nu ligger jag här och kollar Men in Trees (skräll). Känner att jag börjar bli bra trött så snart blir det att joina sängen med mina små godingar :)<3

Lite mys i soffan förut idag<3

Cookies!

Nikki<3

Noomi<3

"Happiness is when we realize how blessed we are"

Av Celie - 6 september 2014 11:48

Ingen stressmorgon här inte. Har typ precis ätit klart min frukost ute i solen som värmer på jäkligt bra idag. Robin kom väl hem runt 5 tiden imorse så han sover fortfarande som en stock (förståeligt den här gången dock). Jag och tjejerna har gått vallenrundan med Akilles och nu sover båda två gott i vagnen. Akilles har ätit sin frukost, smakat på min och ligger nu och har koll på vagnen ;) Fördelen med att äta frukost vid lunchtid är ju att båda barnen sover förmiddag så jag kan njuta i lugnt och ro, sitta och titta i lite tidningar och bara vara (y)

Idag har vi inte mycket planerat. Eller ja, jag blir ju gräsänka ytterligare en kväll/natt då Robin ska på svensexa när han vaknat men jag är ju rätt van nu :p Vi får ha ännu en myskväll vi brudar och Akilles :D Innan Robin drar sen så hoppas jag på att jag ska hinna ta storstenshöjdssvängen med Akilles så han får springa av sig ordentligt plus att jag tycker väldigt mycket om den svängen den här tiden på året. Skönt att få gå själv också. Fingers crossed att det hinns med!

Frukost! (Det är Philadelphia på mackorna och inte smör! Såg vidrigt mycket ut om det varit smör ;p)

Word

<3

Ovido - Quiz & Flashcards