celielindh

Alla inlägg under september 2014

Av Celie - 20 september 2014 17:01

När Noomi somnade förut kände jag för långpromenad med Akilles upp storstenshöjdssvängen. Sagt och gjort. Robin fick ta Nikki, som inte ville sova, men han gjorde inte ett bra jobb att se efter henne kan jag säga. När jag kom hem hade hon levt rövare i badrummet så det låg tops och fan och hans moster över hela golvet. Fick han ju ta reda på, latmasken!

Iallafall så powerwalkade jag upp till början på backtävlingsbacken, därifrån sprang jag upp backen och trodde fan jag skulle smälla av och dö på toppen men jag fortsatte att småjogga och hämta andan sen sprang vi resten av vägen hem. Ett litet vattenstopp blev det vid hultasjön dock :) Det kändes att det var ett tag sen jag sprang men det gick bra, bäst känns det ju såklart när man är klar ;) Kom hem, tog en dusch och har nu förberett maten. Akilles är helt slut stackarn<3 Och ett stort kors i taket är att Robin faktiskt håller på att fixa ute! Men det är inga glada miner så jag håller mig undan :)

Goding i skogen <3

Så fint i träden och på marken nu när det skiftas färg.

Vattenpaus!

Schysst kastmärke i pannan (y) Högg mig själv med nageln i förrgår, härligt!

Av Celie - 20 september 2014 11:46

Idag började jag och Noomi dagen på Willys för storhandling. Vi var där vid 9 och hemma igen strax efter 10. Robin och Nikki hade varit ute med Akilles så när vi kom gjorde vi iordning bästa målet på dagen och njöt av det tillsammans hela familjen. Kan säga att det är inte ofta det händer faktiskt. Nikki brukar bara vilja ha välling (vilket hon såklart redan ätit idag också) och Robin brukar inte äta frukost alls. Jag kan inte förstå hur man inte kan vilja ha frukost! Det är ju typ det bästa som finns speciellt när man kan sitta länge och bara njuta <3
Idag har vi nog inget planerat (inte vad jag kommer ihåg iallafall) förutom att vi ska laga wienerschnitzel. Egentligen birde vi ta tag i vår exceptionellt fina trädgård där ute men om jag känner oss rätt så kommer inte det hända, iallafall inte idag :p
Nu har familjen Lindh/Abrahamsson placerat oss i soffan och här blir vi nog sittande en stund :) Härliga helg!

Vaniljlatte <3

"Frumackor" (y)

Av Celie - 19 september 2014 22:55

Idag har vibhaft Jessie och Lukas på fika medan Nikki var på dagis. Riktigt trevligt! Jag hade bakat nougatkladdkaka. Haha eller jag hade bakat nougatkladdkaka med kokos i för när jag ställt in kakan i ugnen ser jag att jag glömt ha i äggen. Så det var bara att ta ut den och vispa i dom i formen så eftersom jag "bröat" formen ned kokos så blandades även allt det in i kakan. Men jag klagar inte för jag gillar kokos och det gjorde Jessie med och Robin med för den delen för han åt upp det som fanns kvar nu ikväll när han kom hem ;)

Hämtade hem Nikki vid två och fick höra att hon varit lite loj på förmiddagen. Hon ville bara sitta i knät på Cissi och mysa och det är inte likt henne sa dom. Hoppas verkligen inte att hon håller på att bli sjuk och om hon nu skulle bli det så hoppas jag ännu mer på att det inte är den där elaka halsbakterien Cleo och Mårten haft eller nåt annat värre än en vanlig förkylning. Väl hemma så chillade hon lite i soffan med en välling och tittade på nya favvon Madagaskar.

Efter en liten stund var det lite mer fart på henne igen så förhoppningsvis var hon bara lite trött imorse.

Idag fick jag för mig att jag verkligen vill gå på massage. Har aldrig gjort det förut och kände att nu jävlar var det dags att göra nåt åt det. Så jag kollade lite på nätet och ringde den och bokade. Nu fanns ingen tid som passade mig förrens 20 oktober haha men vafan den som väntar på nåt gott, eller? Ska bli riktigt spännande. Jag bokade en helkroppsmassage i 75 min. 75 min! Fatta hur många gånger jag kommer hinna somna på den tiden ;)

Eftersom det är fredag idag så var det ju dags för Yoga igen. Barnen lämnade jag hos mamma och Pigge och drog iväg runt tjugo i fem. Det kändes faktiskt lite jobbigare idag. Fick gå ner i vilopositionen en gång och det har jag aldrig gjort förut. Annars så känns det som att jag börjar få lite kläm på det där nu. Jag är ju så jävla ovig som man kan vara men det börjar sakta men säkert bli bättre (y) Har dock en helt fel matta att yoga på så idag beställde jag en ny från Sportamore som jag hoppas kommer på måndag eller tisdag. På tal om att vänta på paket så kom min nya jacka idag. Den var jättefin men jag trodde den skulle vara lite tjockare än vad den va. Nu är det ju syntetdun i så det kanske värmer på som fan så det kanske är bra att den är lite tunn. Inte för att den är jättetunn direkt men äh vafan det blir nog jättebra. Jag har ju tänkt att ha den till utomhus-motion i vinter så då är det ju bara bra om man inte blir helt dyngsvett i den ;)

Just nu ligger vi i sängen och Robin kollar på Jersey Shore den lilla geeken, Noomi ligger här i mitten och sprattlar och Nikki sover så gott i sin säng. Känner att ögonlocken börjar bli litev tunga så jag ska nog ta och sova nu.

Tjejernas rum med myshörna börjar sakta men säkert ta form :)

Lilla rumpnissen <3

Av Celie - 18 september 2014 23:44

Idag har vi varit och badat. Jag, mamma, Nikki och Noomi. Nikki tyckte att det var jättekul! Alltså hon bara lös av lycka hela tiden :) Min fina tjej var så jävla söt och så duktig när hon sprattlade omkring och faktiskt tog sig framåt i vattnet <3 Noomi tyckte nog också det var skönt, hon var nöjd hela besöket. När vi var klara så slocknade Noomi så fort hon satte sig i bilstolen och likaså Nikki när vi kom ut i bilen. Jag kan säga att jag förstod dom för jag gjorde likadant i soffan vi kom hem. Helt sjukt vad slut jag var men vad kul vi hade!

På eftermiddagen kom mamma och Pigge förbi på fika. Jag hittade ett jättegott recept på knäckig äppelpaj som jag gjorde. Egentligen är jag ingen "äppelmänniska" men den här pajen blev verkligen god och på nåt vis så tycker jag om att baka med äpplen på hösten, på ett sätt bara för att det hör till ;) lite störd, jag vet!
Sen kom iallafall Emilie över på lite te innan vi gick en lång kvällspromenad på milen. Haha vi som inte skulle gå så långt ;p Men som sagt förr så rusar tiden bara iväg och man tänker inte på att man går.

Igår hade jag en "jag behöverkommahemifrånsjälv-kväll" så jag tog cykeln ner till Emilie som bjöd på te och tilltugg. Jag bara kände att en übertrotsig tvååring och en övertrött 5 månaders (som jag iochförsig gick ut med så hon somnade innan jag gick) var mer än jag orkade just då. Tyckte att nu fick faktiskt Robin ta lite ansvar och vara med sina döttrar själv för en gångs skull. Det slutade iallafall med att jag hade en jättemysigkväll där 4 timmar försvann fortare än kvickt. Det är så skönt att prata med Emilie för det känns verkligen som att vi kan prata om allt och förstår varandra. Så om du läser det här nu Emilie så ska du veta att du är såå värdefull för mig och jag är så glad att du finns i mitt liv <3
Vi pratade bland annat om när hon låg inlagd på sjukhuset med Cleo helgen som var och fick se/höra om alla sjuka barn som var där. Barn som inte kommer bli friska, barn som kanske blir det och även barn som blir det. Jag bara kände hur tacksam jag var att faktiskt få ha två friska tjejer hemma. Jag kände att jag saknade dom så otroligt även fast jag inte varit borta så länge. Hur orolig jag hela tiden är att det ska hända dom nåt. Tänk om, tänk om.. Tänk om nåt av mina barn skulle få någon obotlig svår sjukdom. Hur klarar man det som förälder? Jag kände att jag var så nära till tårar när vi pratade om det. Små oskyldiga barn som får gå igenom så hemska saker. Jag menar tänk om.. Det finns inga garantier i livet och förhoppningsvis händer det inte mig/oss men det kan man aldrig veta säkert, det skrämmer mig nåt så oerhört. När man tänker så så känns problem som "min trotsiga tvååring har sönder en tumstock med flit för att testa mig och vara allmänt jävlig" så himla små och onödiga samtidigt som man får försöka tänka att det kan vara nog så jobbigt det med och att det är okej att känna så. Vi har alla olika verkligheter och olika saker att hantera varje dag. Det ända vi faktiskt kan välja är hur vi ska låta vissa saker påverka oss. Ska jag lägga mig ner och grina en stund, ska jag skratta bort det eller ska jag bli arg? Här hemma har det kommit till att det är dags att välja sina strider med Nikki. Hon har ett jävla humör den där lilla donnan! Haha! Undrar vem hon brås på tro ;) Det är nu det börjar lite mer på riktigt, det där med uppfostran.
Hur som helst efter lite "tankeventilation" här ikväll så längtar jag tills jag får kliva upp imorgon och vara en kick-assjävlasupermorsa till mina älskade kids och inte på ett makalöst, fläckfritt och felfritt sätt utan på mitt sätt och det duger mer än gott och väl <3

Så fint ute på promenaden ikväll

Haha så här såg det ut hemma hos oss när jag kom hem, precis som det ska göra hos en småbarnsfamilj :)

<3<3<3

Av Celie - 17 september 2014 15:34

Efter att vi lämnat Nikki på dagis imorse och jag dragit i mig min champagnefrukost så satte jag mig framför datorn med lite jobb. Strax innan det var dags att hämta Nikki igen så fick Noomi lite gröt. Hon tyckte det var riktigt gott och åt som en häst! Har börjat ge gröt en gång om dagen till henne nu och tänkte börja sluta med amningen. Hon tar ju flaska och ersättning så tänkte börja byta ut mer och mer och sen gå över till välling. Hon blir ju 6 månader snart och det har gått så jäkla fort!

Efter att vi hämtat Nikki från dagis så gick vi en sväng förbi lekparken. Nikki ville gunga så vi stannade en liten stund. Noomi vaknade så hon fick gunga lite hon med :)

Storasyster var duktig och puttade på <3

Av Celie - 17 september 2014 10:13

Idag var det lite kallt på riktigt ute. Så när vi gick morgonpromenaden till dagis hade jag riktiga myskläder på mig. Körde tillochmed poncho! Köpte en jättefin och jätteskön svart stickad poncho för flera år sen men har haft så svårt att hitta bra tillfällen att använda den. Så idag var perfekt! Höstigt och kallt och perfekt för poncho (y) haha! Lämnade Nikki, kom hem och gjorde champagnefrukost till mig själv. Med champagnefrukost så menar jag självklart champagne/grädd-te :)

Av Celie - 16 september 2014 21:28

Hampus kom hit förut för att se till att någon var här med barnen tills Robin kom så jag skulle hinna till gympan. Så jäkla gulliga var dom alla tre i soffan :)

Robin kom precis innan jag var tvungen att dra men det var skönt att ha Hampus här så jag slapp känna paniken man känner när man tror att man inte kommer hinna i tid.
På gympan fick jag så jävla ont i knät. Kände redan förra veckan att det gjorde ont men jag körde på som vanligt ändå. Känns typ som att knät vikt sig lite åt fel håll. Bajsont gör det iallafall, nästan så benet viker sig när man ska ställa sig på det hastigt. Pratade med Anette, min gamla fotbollstränare som jag även vet är sjukgymnast och var på gympan idag, och hon sa att det förmodligen är en överansträngning så jag ska ta i hälften så mycket som jag gör nu och sen "värma upp" knäna på morgonen sant massera lite så att blodet flödar ordentligt. Det suger självklart men ska vara glad att det inte är värre :)
Kom hem och tog en vaarm dusch och sen blev det kvällsmat i soffan framför New Girl. Robban har lagt sig med Nikki och Noomi sov redan när jag kom hem. Nu har jag suttit här i soffan ett tag och vet att jag har en daim i kylen som jag tänkt att jag verkligen inte ska ta. Tänkte att jag skulle försöka ha lite karaktär men det sket sig för nu sitter jag här med daim-jäveln och fan vad gott det ska bli! Screw nyttig, vill jag ha choklad så tänker jag äta choklad!

Av Celie - 16 september 2014 10:56

Fan alltså jag som skulle chilla lite med nätshoppingen! Nu har jag iallafall beställt en jacka som jag ska ha som promenadjacka/friluftsjacka i vinter. Så jag hoppas den är tillräckligt varm! Snygg ser den ut att vara dock, eller hur?!


   


Tror den blir bra :)

Ovido - Quiz & Flashcards