celielindh

Alla inlägg under september 2014

Av Celie - 26 september 2014 13:55

Imorse vaknade vi tidigt. Klockan var nog inte mer än 6 men då var vi faktiskt pigga och gick upp. Nikki har kommit på att frågar man mamma om välling så går det mycket fortare att få det än om man frågar pappa ;) Robin brukar alltid vara så trött så han brukar dra sig så länge det bara går och lite till innan han ens gör nåt försök att ta sig upp och då har Nikki tappat tålamodet för läängesen! Men idag, kors i taket, gick tillochmed Robin upp och kom ner till soffan. Den enda som fortfarande sov var lilla pricki-Noomi. Stackarn hade fått ännu mer koppor under natten :( Nikki hade vattkoppor en sväng förra året, tror jag, för hon fick bara typ 6 st men det är tydligen så himla olika hur många som "behövs" för att bli immun. Jag tror ju att hade hon inte varit immun så hade väl hon också fått typ nu. Noomi har ju inte träffat nån som inte Nikki träffat liksom. Men men vi får se.
Idag fick Nikki följa med sin pappa till jobbet. Hon blev så glad när hon fick följa med och åka bil :D Så när jag och Noomi blev oförväntat solo så gick vi morgonpromenad via nyhammarsstallet upp till mamma och åt frukost. Hur mysigt?! Idag ska min mamma och min mormor åka till Mallis en vecka men jag är faktiskt inte avis för jag tycker det är perfekt ute nu. Sådär höstigt och lite gråmörkt, perfekt för att tända massa ljus och mysa med te under en filt. Bästa mys-årstiden!

Efter att vi varit uppe hos mamma i typ tre timmar så gick vi hem och svidade om lite snabbt och åkte in till Haga och köpte sån där vattkoppsmousse till lillpluttan. Hon verkar ju som sagt inte lida av det men jag tänkte att det kunde vara skönt för henne att få lite svalka. Vi passade på att gå in på den där inrednings/blomaffären också och köpte lite waxkakor från yankee candle som det var rea på. Mamma hade köpt och tipsade om det samt bad mig köpa med några fler till henne också. Dom hade ju tyvärr inga aromabrännare kvar så jag får väl helt enkelt tyvärr kanske ta och nätshoppa nu igen. Fy så trååkigt ;) Haha! Robin kommer ju spy på mig snart men vafan han får ju skylla sig själv, det är ju han som har valt mig :))

Nyhammarn i morse

Uppe på kvarnvägen

Lite yankee-waxkakor

Av Celie - 25 september 2014 22:09

Nä idag vann latmasken i mig så jag struntade i mixpasset. Min syster, min bror och min mamma har varit här ikväll och umgåtts så jag kände inte för att stressa iväg och träna. Men vafan ibland är det så, man har ingen lust. Jag och Alice tog en promenad med hundarna istället. Får tagga till nästa pass istället och så självklar yoga imorrn. Min nya matta kom för övrigt i måndags så det ska bli roligt att få ha en ordentlig matta för en gångs skull ;)

Igor kom även fining-ryggsäckarna plus ett par nappar som jag beställde till mina brudar. Nikki fick Apple of my eye och Noomi fick Petit Royal. Nikki har ju både åkpåse och haklapp i det mönstret och så ska Noomi få en rosa Cotton Candy åkpåse och även den vintermössan. Har varit helt såld på Elodie Details redan innan Nikki föddes. Dom har så mycket fint! Har mycket smått och gott från det märket och är riktigt nöjd!

Fina små ryggsäckarna och favoritnapparna (y)

Cotton Candy till Noomi

Och den här mössan till :)

Den här har Nikki och jag funderar på denna mössan till henne också men tänkte faktiskt åka till köp barnvagn i Karlstad och prova så den passar för storlekarna är 6-12 månader eller 1-2 år så vi får se om den passar :) Så en shoppingtripp till Karlstad blir det nog bästa vecka då! Så jävla kul att shoppa barngrejer :D




Idag har jag och Nikki haft egentid bara hon och jag på Hagabadet. Noomi fick vara hos sin farmor under tiden. Nikki tyckte det var så kul! Vi bestämde i igår att vi skulle åka och bada och det är det ända hon pratat om sen dess. Hon skulle ju få åka och simma! Det var så himla mysigt att få vara helt själv med min stora tjej idag! Det behövde vi. Hon är inne i nån trotsfas nu och är inte riktigt alltid tillfreds med tillvaron om man säger så och att lillasyster får mycket uppmärksamhet gör ju inte saken bättre. Men idag hade vi det så mysigt! Ska försöka få till mer "mamma-nikki-tid" där vi gör nåt kul bara vi två lite oftare <3

En förväntansfull badsugen tjej i omklädningsrummet :)



Idag har jag även konstaterat att lilla Noomi har fått vattkoppor. Lilla pluttan! Det började ned en liten prick i pannan i förrgår men nu är hela magen prickig och det ploppar upp lite nya lite här och var. Hon verkar dock inte lida utav det så det är ju skönt. Hon har varit lite trött bara så hon har sovit ganska mycket idag. Mammas lilla prickikorv <3

Bilder från den snabba skogspromenaden hos tjejernas farmor igår :)

Av Celie - 24 september 2014 10:21

Ooh vilken träningsvärk jag har i låren idag. Jeezes! Var ju på medelpasset igår och det känns. Känns mest i höger låret konstigt nog. Vet inte om det kan ha att göra med att det var det knät jag hade ont i förra veckan. Kanske har avlastat det mer eftersom jag haft ont och så nu körde jag på som vanligt. Kan det bli så? Äsch jag vet inte! Jag känner iallafall mer i höger lår än det andra. Det var riktigt skönt att kunna köra på som vanligt igår utan att känna nåt i knät. Var säkert bara en lätt överansträngning som gick över efter lite vila :) Så imorrn kör vi igen, då är det mixpass. Tycker mixpasset är roligast så jag är taggad!
Idag blir det slapp och mys o soffan. Har lämnat Nikki på dagis och gått morgonpromenaden med AK så nu sitter jag i soffan med en kanna te, smörgås, ljus och Men in Trees på tvn. Kan inte ha det så mycket bättre just nu! Plockade fram hoppgungan till Noomi förut och hon tyckte det var jättekul! Hon har inte riktigt fattat att man ska hoppa utan hon gungar mest runt men det var kul det med :D
I em/kväll blir det förmodligen långpromenad i stan med barnen, Akilles, Sandra och Ida. Robin och Hampus ska foliera Hampus båt i stan så det är därför vi tänkte åka in och passa på att umgås med Sandra och Ida. Vet dock inte om Sandra vet om det än, det var jag och Ida som snackade lite om det i söndags när dom var här. Jaja det visar sig! Vore ju kul att gå lite i stan för omväxlings skull :) En sak är dock säker, oavsett om vi åker in och går eller inte så blir det iallafall Subway till kvällsmat. Jag längtar fan redan till ikväll! ;)

Svanarna var kvar idag med

<3

Av Celie - 23 september 2014 10:29

Ja idag var det kallt! Hade fått en snapchat av Johannes när han åkte hem från Karlstad inatt och då var det -1 grad. Minus! I september! Efter den tropiska värmen vi haft i somnar så kändes det som att höst/vinter inte skulle komma men ni verkar den vara på g. Jag gillar alla våra årstider. Lagom när jag börjat tröttna på en så kommer en ny jag längtar efter. Jag hoppas på en lång härlig höst med mycket soldagar men ändå frisk luft. Sen när vintern kommer så får det gärna vara massa snö, hellre mycket snö än bara mörkt, lerigt och regnigt. Vintern behöver dock inte vara ända in i april utan det får gärna vara en lång vår också :) Idag när vi gick till dagis var det kallt men soligt iallafall. Det är sjukt vad lite sol piggar upp. Förresten så var det inte idag det var läkarbesök för Noomi utan det är nästa vecka. Men det var iallafall nästa tisdag så jag hade iallafall veckodagen rätt ;))

Efter dagislämningen gick vi promenadstråket hem i solskenet

Vi såg två svanar i nyhammarn...

... som Akilles gärna hade simmat efter om han fick ;p

Av Celie - 22 september 2014 22:40

Nu på eftermiddagen packade jag och brudarna ihop oss och åkte för att överraska deras farmor med lite krya-på-dig-gotti. Hon har haft det lite jobbigt på sista tiden med ryggskott och nu i helgen har hon legat inne på AVA med magont, så vi tänkte muntra upp henne lite. Vi blev kvar där ett bra tag faktiskt. Började med lite lek i lekstugan sen lite fika och sist men inte minst lite kvällsmat innan vi åkte hem. Jättemysigt hade vi!
När vi kom hem blev det pyjamas på för systrarna Lindh och sen vagnen och promenad med Akilles. Föga förvånande är jag gräsänka ikväll/natt igen, förhoppningsvis sista på ett tag.
Just nu ligger båda tjejerna uppe i våran säng och sover så gott medan jag sitter i soffan, kollar vänner och dricker te. Imorgon blir det dagis igen då vi ändrat tiderna från måndag, onsdag, fredag till måndag, tisdag, onsdag då dom ska ha ny verksamhet dom dagarna och det är klart att hon ska få vara med då. Sen imorrn eftermiddag har jag för mig att det är läkarundersökning för Noomi på BVC. Eller är det nästa vecka? Äh får kolla upp det sen..

Nä nu ska jag joina mina fina däruppe och kanske titta på nån bra komedi. Eller så fortsätter jag bara kolla på vänner för det är fan det bästa som typ någonsin har gjorts tror jag ;D Kan kolla på det om och om och om igen utan att tröttna.



Lilla gumman i lekstugan hos sin farmor förut <3


Den andra lilla gumman var också med såklart <3



Juste Nikki fick ju en så fin lugg av sin mamma igår. Skönt att slippa dra bak håret ala Morberg hela tiden ;)


Presenterna farmodern fick av Nikki :)
Filmen, The Heat, är typ den roligaste filmen jag sett! Så jävla bra! Rekommenderas starkt!

Av Celie - 22 september 2014 12:45

Ja helgerna går ju alldeles för snabbt. Klagar absolut inte på måndagar men på helgerna är ju Robin hemma och det gillar vi :)
Idag hann vi med lite frukost innan dagislämningen. Vi hade ju tid hos veterinären idag också vid kl 10 så vi lämnade Nikki och drog sen iväg mot Sellvens smådjursklinik. Akilles hatar verkligen att vara där, jag får riktigt dra in honom. Haha stackarn, men det är ju för hans bästa. Nu ska han iallafall (förhoppningsvis) inte behöva åka dit mer nu på ett tag för idag var det läkt och fint i örona! Yay! Min lilla bubbe

En sur AK med en nöjd Noomi hos veterinären.

Noomi var nöjd och glad hela besöket :)


Efter en snabb sopplunch här hemma så sitter jag i soffan och tittar på "vad blir det för mat" och äter pensionärsgodis (y) Kl två ska vi hämta hem storasyster igen. Det är fan as-kallt ute idag, blåser ju isbjörnar! Men nu ser jag att det börjar klarna upp och solen börjar titta fram så då kanske det blir liite varmare åtminstone :)

Av Celie - 21 september 2014 21:44

Nä vädret slog inte om men det gjorde faktiskt ingenting. Vi gick upp till parken och smakade på lite annorlunda mat, åkte karuseller, träffade fina vänner och köpte lite godis. Nikki var inte på sitt bästa humör dock. Hon såg mest likgiltig ut men hon skulle ändå åka "griståget" iallafall tre gånger :p Vi avrundade med att köpa klubba till Nikki och sockervadd till mig. Alltså sockervadd, fantastiskt! Känner mig som ett litet barn igen när jag får chans att mula det ;)

Hon, roade ;)

Fick med sig pappa upp i kaffe/tekopparna (y) :D



Senare på eftermiddagen/kvällen kom Hampus och Ida förbi. Hampus och Robin grejade lite med ett original som Robin ska printa och foliera Hampus båt med samtidigt som vi drack lite kaffe/latte. Nikki visade Ida att hon kunde pussla och satt sen hos henne och käkade is. Hon tycker det är jätteroligt att hämta is och knapra på. När Hampus och Ida åkte hem bäddade vi ner barnen i varsin vagn och gick ut på en jättemysig, lite halvregnig och mörk kvällspromenad. Vi pratade mycket framtid. Det är så kul att göra det för vi står verkligen på samma plan vad gäller jobb, framtida hus och hur vi vill leva. Min dröm att ha fyra barn delar vi dock inte haha! Inte än iallafall ;)

Barnen somnade som stockar (vilket var halva syftet med promenaden, andra halvan var ju självklart för att AK behövde ut) så när vi kom hem var det bara att ta upp dom till sovrummen. Äntligen var det dags att få titta på Hela Sverige Bakar! Haha jag har typ väntat hela dan på att få ta en varm dusch, göra iordning kvällsmat med te och få sätta mig framför tvn! Nu sitter jag här med tända ljus och mitt te i soffan och bara myser som en liten myskärring ;)

Av Celie - 21 september 2014 10:51

Idag har vi tagit det riktigt lugnt nu på morgonen. Robin gick en sväng med Akilles och när dom kom in igen så åt vi familjefrukost idag igen. Idag satt Noomi med i egen stol och smakade på gurka i tastern och så åt hon gröt.
Idag ska vi gå upp på "kulturbroar" i folkets park vid kl 13. Det ska bli mysigt och jag tror att Nikki kommer uppskatta det mycket då det kommer vara lite karuseller och nån hoppborg. Så jäkla typiskt att det ska regna idag bara, det har ju typ inte gjort det (på dagarna iallafall) på jättelänge känns det som. Det kan ju iochförsig vara så att det kanske hinner klarna upp, vi håller tummarna för det!
Noomi sover och Nikki pusslar, då passar jag på att läsa lite tidningar och dricka te i soffan (y) Robin ligger också i soffan och kollar lite på datorn. Jag gillar söndagar, sunday funday! Ikväll ska ev Robin dra och spela innebandy och då ska jag passa på att titta på senaste avsnittet av Hela Sverige Bakar. Har försökt hitta nåt bra tillfälle att se det och ikväll blir det perfekt. Och godis ska jag äta, eller kanske kakor.. Hmm.. Haha those problems!

<3

Ovido - Quiz & Flashcards