celielindh

Alla inlägg under januari 2015

Av Celie - 26 januari 2015 22:55

Två nya avsnitt av Heartland, te, macka och choklad! Kan inte bli mycket bättre än så denna kväll. Haha och varenda gång jag tittar på det så vill jag flytta långt ut på landet, ha en riktig hästgård, nån form av typ "duderanch" eller diner och bara bo och jobba nära djur och natur. HUR fantastiskt vore inte det?! Bara det att det vore ju skönt att ha obegränsat med pengar så att man inte behöver gå och vara orolig att företaget inte ska gå runt och att man inte ska klara sig. Haha för det är ju BARA då det skulle vara skönt med obegränsat med pengar eller ;) Jaja drömma kan man! Nåt av det ska iallafall bli sant nån gång. Allt går om man bara vill, är det inte så?

Av Celie - 26 januari 2015 13:46

Ja då var det dagisdags igen för lilla Toonie. Hon var taggad på det som vanligt. Skönt att det är så, det är ju så jävla jobbigt om hon är ledsen. Idag lämnade jag faktiskt i tid igen. Bra jobbat av mig ;) Klockan 11 hade jag bestämt med Fanny att vi skulle mötas utanför henne för att gå till stallet. Hon ska ju åka och praktisera på en hästgård i USA i tre månader så hon kände att hon ville få in lite mockningsrutin innan hon drar och sån hjälp välkomnar man med öppna armar ;) Vi gick till stallet och mockade åt varsin häst sen passade hon Noomi så jag kunde ta ut galningen på en tur i snön. Han var jobbig inne för att han var själv men ute var han kanon så det mörks verkligen skillnad på när han får jobba och få utlopp för sin energi för då bråkar han ingenting i ridningen. Det var konstigt väder idag för först snöade det som fan och sen gick det över till att vara nåt konstigt regn typ istället så jag blev näst intill dyngsur när jag red. Hoppas nu bara att det inte bestämmer sig för att bli varmgrader och töa bort all fin snö vi fått!
Soffi och Hanna är på väg ut hit för att leka och det ska bli himla mysigt. Jag har precis slängt i mig lite lunch och sitter nu med en kopp te och en radda saltamandlar-choklad och kollar när Noomi dansar lite och retar stackars Akilles med sin kaka ;D Snart ska jag faktiskt ta bilen ner och hämta Nikki. Jag orkar inte ta t vagnen och gå ner i den här snömodden igen, det räckte med promenaden imorse och till och från stallet förut :p Träningspass bara att ta sig framåt ju! På tal om träningspass så var jag ju nere på zumban/styrkan igår. Jättekul men fortfarande så känner jag mig malplacerad på zumban haha! Men jag kämpar på. Cissi som håller i söndagarna är ju så jäkla härlig och man kan ju inte bli annat än glad och peppad av hennes energi! :D

Av Celie - 25 januari 2015 12:25

Idag ställde jag klockan på 8 och gick upp för att gå till stallet med Akilles och släppa ut hästarna. Tanken idag var att jag skulle dit och bara släppa ut dom på morgonen och sen åka tillbaka dit sen och rida Morre men jag ändrade lite så att jag red direkt när jag kom imorse istället. Det gick jättebra idag och han bråkade ingenting. Jobba fick han göra också för idag var det tungt i snön ;) Det var så himla kul också! Att få gallopera fram i snön är bra härligt och energigivande! Kom tillbaka till stallet, släppte ut hästarna, gjorde iordning mat till dom och tog sen med mig Akilles och gick hemåt igen. Och klockan var inte ens 10! Så jäkla skönt att ha börjat dagen på det sättet och relativt tidigt också, jag missar liksom inget hemma eftersom dom andra i familjen knappt vaknat när jag var hemma igen. Vi gjorde iordning frukost och satte oss i soffan allihop och kollade på den vääldigt korta UFC matchen som gick inatt. Fan vad jag tyckte synd om han, the Mauler, vilken besvikelse att bli knockad två minuter in i första ronden :( Men han kommer igen! Johannes är här också och umgås lite. Nikki håller precis på att somna in i förmiddagsluren och när hon gjort det ska jag gå och börja med maten tänkte jag. Klockan 15 ska jag iväg och klippa Helene och sen ikväll är det ju zumba/styrka igen. Jag tänker köra på med zumban även fast det inte är riktigt min grej, det är ju iallafall roligare än att värma upp själv inför styrkan :) Och vem vet är jag med tillräckligt många gången så kanske tillochmed jag blir lite haj på stegen ;)

Johannes ser en nyvaken Noomi på golvet!

Noomi passar på att bråka lite med sin pappa som hon inte sett speciellt mycket under veckan :)

Av Celie - 24 januari 2015 11:50

och ännu mera snö! Jag tycker det är så fint, iallafall man sitter inne i värmen och kollar ut! Det var mindre fint när flingorna piskade mig i ansiktet på morgonpromenaden med Akilles ;) haha! Vi vaknade runt 9 och då gick vi ner så tjejerna fick välling. Robin och Johannes jobbar idag med och båda ser ut som zombies då de slitit som djur och jobbat både dagar och nätter. Idag är sista dagen på just detta jobbet så då laddade jag upp med ägg och bacon-frukost åt dom innan de åkte. Man får ju hjälpa till med det man kan typ ;p Nu har de åkt och jag har äntligen satt mig ner med min egen frukost och har nyaste "leva & bo" redo på paddan. Lördagslyx!

Av Celie - 23 januari 2015 22:35

Imorse när vi gick ut på morgonpromenaden så var det såå fint ute! Solhem sken och det var sådär snöglittrigt överallt. Att det var ganska så kallt också gjorde faktiskt ingenting.


Eftersom det är fredag idag stod det ju ridtur på schemat, så efter en sväng till stan och lämning av barn hos deras farmor så bar det av ner till stallet. Gjorde iordning först och sen togs hästarna in. Fick på grejerna ganska snabbt och sen var vi ute i snön. Han började såklart med att bråka och skulle inte gå där jag tyckte men han gav sig ganska snabbt nör han märkte att det inte funkade. Sen raceade vi i snön. Helt sjukt vad mycket energi och styrka den hästen har även fast han knappt har några muskler. Han blev ju inte ens trött! Det är ju ganska mycket snö ute nu och på en åker så blir det rätt tungt att ta sig fram men den där galningen flög fram och ville helst bara öka och öka. Haha, tokhäst! Får nog bli en tur imorrn med, men lite lugnare tror jag ;)

Galningen som iallafall blev liite svettig av snöpulsarpasset :)



På förmiddagen var vi inne i stan för att hämta ut en iPad. Så nu there's a new love in town ;)

Vi kommer nog tillbringa en del tid ihop :)


På vägen hem från stan hoppade jag in en snabbis på Netto för första gången. Emilie hade köpt så bra värmeljus där så jag tänkte att jag skulle passa på när jag ändå åkte förbi. Fick såklart med mig lite mer än vad det var tänkt men det ju tydligen en ny vana jag har :) Men nu äntligen så har jag värmeljus hemma igen så jag kan tända alla fina lyktor! De tog ju slut här för bra längesen och jag har glömt och glömt och glömt att köpa nya. Jag som älskar ljus och tänder så fort jag får chansen! Det har nästan varit som lite tortyr att gå runt och titta på alla tomma lyktor och dylikt utan att kunna göra nåt för att man är för lat (och för snål faktiskt :p ) för att åka till Konsum och köpa. Men nu så är det så fint och mysigt igen :D

Min lilla goding mår bättre idag <3 Fanny tog kvällspromenaden med honom innan hon drog till jobbet så nu ligger vi bara och myser i soffan medan resten av familjen sover (y)

Av Celie - 22 januari 2015 23:31

Ja nu är den här dagen snart slut den med. Även fast den började på ett väldigt hemskt sätt så måste jag säga att det annars varit en väldigt bra dag. Vi var nere allihopa, till och med Robin en stund innan han behövde åka, hos familjen Delvenius vid lunch. Där bjöds det på god mat, massa bus och härligt umgänge. Det känns så skönt för man kan liksom slappna av där och barnen leker jättebra. Och tiden, ja den bara försvinner som vanligt ;)
Efter lek-lunchen så var det två trötta tjejer jag hade med mig hem. Noomi somnade i vagnen och Nikki åkte pulka så vi passade på att ta en liten sväng med AK när ändå alla var påklädda. Väl inne sen så däckade Nikki ganska fort i soffan ;)

På kvällen sen så var det ju gympadags för mig igen. Idag var det mixpass och det hade jag inte provat i år än eftersom jag var i Falun förra torsdagen. Det var riktigt kul och riktigt jävla jobbigt. Men det ska det ju vara om man ska komma nånvart ;) Kände direkt att jag förmodligen byter ut/gör ett eget snarlikt pass till den torsdagen som jag ska hoppa in som ledare. Det här passet är mycket styrka med intervaller och skivstång. Jag gillar skivstång, det är kul med vikter, man väljer själv hur mycket vikt man vill köra på och sen tycker jag att det känns som att det ger mer av att lyfta lite vikter. Även fast det inte är några ton jag lyfter precis så känns det ändå som att man "tränar jävlar" när man kör med den ;) Haha!

Mamma och Pigge kom ner och lekte med barnen medan jag tränade eftersom Robin jobbar ännu en natt inatt. Dom stannade kvar en liten stund efter att jag kommit hem så jag kunde ta en sväng med Akilles och sen tog vi varsin kopp te innan dom åkte. Jag ör så glad att jag har dom, att dom bor så nära och att de alltid ställer upp! Vad skulle jag göra utan dom liksom :)<3
Noomi somnade ganska omgående efter att dom åkt så jag och Nikki tog en dusch och nu sover även hon så gott i sängen. Jag tror faktiskt att jag ska göra detsamma för jag känner hur det svider lite i ögonen nu.

Av Celie - 22 januari 2015 16:19

Under morgonpromenaden med Akilles så sliter sig en hund och hoppar på och biter honom i ansiktet. Fan alltså! Som att han inte redan varit med om tillräckligt med såna överfall. Jag blir så ledsen för det förstör så himla mycket. Inte bara det att han får ont och sår som blöder utan han blir ju jätte osäker mentalt och misstänksam mot allt. Vilket är fullt förståeligt! Jag försöker hjälpa honom så gott jag kan men det är fan inte lätt. Nu var ju det här en ren olyckshändelse att hunden smet emellan gallrena och kom lös, men ändå. Så jävla typiskt! Jag tycker så synd om min fina kille och mammahjärtat värker när det gäller honom också, såklart! <3

Som tur var så missade den ögat med bara några mm, annars hade det kunna gått riktigt illa.

Av Celie - 21 januari 2015 17:42

Efter min lugna solo-morgon så lämnade jag av Nikki på dagis, i tid idag! Hah! Sen mötte jag upp Ida och vi tog en promenad i snöfallet och sen följde hon med hem en stund och pratade/drack te och vatten. Hur trevligt som helst, hoppas det blir fler gånger :)
Det har verkligen snöat hela dagen idag! Hoppas hoppas hoppas nu bara att det får ligga kvar. Allt blir faktiskt mycket trevligare och lättare, missförstå mig rätt för mycket blir ju tyngre, exempelvis barnvagn och oplogade vägar i kombo med en hund som måste ut och en sambo som åkt iväg och jobbar halv dag/kväll/natt igen. Då är det tyngre men i hästsammanhang (iallafall i mitt hästsammanhang) så blir det lättare för nu går det att röra sig ute. Nu finns det ett mjukt och skönt underlag som jag kan utnyttja. På fredag ska jag försöka ge mig ut på åkern för ordentligt pulsararbete för Morre. Då måtte han väl ändå få utlopp för ganska mycket energi. Robins mamma slutar alltid tidigt på fredagar och nu på fredag kunde hon se efter tjejerna så jag kan ge mig ut medans det är ljust. Ser fram emot det, bara han inte dummar sig och tycker det är roligare att stå på två ben än fyra...

Innan Robin åkte till jobbet förut så hann han åka ner och hämta Nikki på dagis. Snacka om att både hon och fröknarna blev ganska förvånade när han klampade in. Har väl hänt kanske tre gånger totalt så det hör ju inte till vanligheten direkt :p Nikki blev iallafall jätteglad och berättade uppspelt för mig när dom kom hem att pappa hämtat henne från dagis idag :) Robin berättade att dom sagt att hon inte ätit ett dugg idag utan hade bara petat i maten och roat sig med att sjunga blinka lilla stjärna för Vincent istället. Alltså den ungen <3
Robin åkte iväg sen vid tre och efter det har vi tagit det lugnt, bakat chokladbollar och fikat lite och snart blir det att packa ner donnorna i vagnen och ge sig ut i snön med Akilles. Med lite musik i örona så ska väl inte ens det vara nån större svårighet ;)

Ovido - Quiz & Flashcards