celielindh

Alla inlägg under december 2014

Av Celie - 9 december 2014 22:53

Efter jag hämtar Nikki åkte vi ju som sagt in till min farmor. Där fick vi goding mat med tillhörande efterrätt såklart ;) Jag tycker det är så mysigt att vara hos farmor och vi har alltid så mycket att prata om så tiden bara flyger iväg. Vi åkte hem runt 17.30 och Robin kom strax efter 18 och då svidade jag om och drog ner till stallet. Mina nya ridbyxor hade inte alls kommit utan de kommer imorrn. Stod visst 10/12 på lappen men det såg väl inte jag ;p Idag passade jag på att dödtiders manen på More lite grann. Eller ja inte så lite heller, det var säker halva längden som försvann men det var såå välbehövligt. Han såg ju typ ut som en avdankad gammal travare :O Haha! Men oj vad han behöver bygga muskler. Det är inte mycket av den vara på honom kan jag säga. Vi tog ett lättare pass nere på banan med största fokus att bli avslappnad och bara röra på honom. Gick super och jag är nöjd. Han var lugn och sansad hela tiden. Vi hade sällskap av mamma och Pirran också :)

Färdigridet och i väntan på belöningsmorot (y)

Pirran väntade också på morot :)

När jag kom hem förut vid ca 20.45 så tog jag sista svängen med AK och sen en dusch. Noomi sover och Robin och Nikki ligger uppe i sängen och kollar tv. Nikki har nog iochförsig somnat. Jag ska lägga mig tillrätta på min plats i soffan och kolla senaste avsnittet av Heartland och äta skinkmackor och dricka te. Min bästa kvällsritual :D

Idag byter jag ut den rosa (halvdöda) höstglöden till en blivande rosa hyacint. Det luktar ju så gott och juligt när de slår ut!

Av Celie - 9 december 2014 11:04

Nu har jag inte uppdaterat här på ett par dagar. I söndags så red jag och mamma ut en sväng. More skötte sig hur bra som helst! Jag kände att jag satt tryggt där på ryggen. Han var inte nervig eller osäker alls. Skönt! Mamma red gamla Pirran och hon var piggare än vanligt och väldigt framåt. Kul, det är inte jättelikt henne om man säger så ;) Efter skritturen så fixade vi iordning allt i stallet och sen åkte vi hem till Pigge och Noomi. Noomi sov så gott på Pigge när vi kom :)

Jag passade på att mysa lite med deras nya lilla kisse Frans. Så jävla sööt!

Sen vaknade Noomi och lekte lite med honom hon med <3


Tanken var ju att Robin och Nikki skulle åka till Lek och Bus men Robin fick rycka in och hjälpa sin mamma att täcka taket på deras bygge med en pressening. Då ryckte bästa morbror Johannes in och tog med sig lilla Toonie dit istället. Hon hade såå kul! Eller ja, det hade de båda två :D
På kvällen sen kom Alice och Rickard ut till oss och umgicks en stund.
Akilles är ett stort fan av Rickard ;)

Det var söndagen det. Igår var det dags för lite vardag igen. Jag lämnade Nikki på dagis och mötte sen upp Emilie för en mysig promenad. Efter promenaden så gick jag ner till stallet och gjorde iordning till More. När jag hämtade Nikki sen vid 14 så hade jag tänkt att vi skulle gå till biblioteket och låna några mysiga julböcker men det var ju självklart stängt :( Får bli en annan dag istället :)
På kvällen sen så kom Robins mamma och passade barnen så vi kunde åka in och handla. Vi åkte till Ica Maxi och jag kan inte hjälpa det men jag älskar att gå där och kolla. Dom har ju så mycket annat än bara mat. Så vi fick med oss nya juliga bäddset i flanell, en ny stickad filt, tomteklänning till Nikki och massa annat smått och gott utöver maten. Vi var väl där i typ en och en halv timme och så träffade vi även Alice där också. Lite härlig egentid fick vi, jag och min sambo :)

Idag då. Nikki är på dagis och jag har varit och gjort iordning i stallet. Just nu så sover Noomi och jag ligger i soffan med en kopp te och "Jul med Ernst" på tvn. Jag gillar egentligen inte alls Ernst Kirchsteiger men jag får sån julkänsla av att kolla på det. Han är ju en sån överdriven mysgubbe och såå himla trevlig och go så jag tror inte att han är sån "på riktigt". Känns lite falskt över det hela ibland. Men jag kan ju ha fel och då är det ju bara att gratulera alla runt ikring honom som får njuta av en så händig, mysig och genomsnäll gubbe ;) Haha! The irony!
Tacka vet jag Leila! Får bli några avsnitt "Leilas söta jul" efter det här ;)

När jag hämtar Nikki sen så ska vi åka in till min farmor och äta och leka en stund. Var ett tag sen vi träffade henne nu så det ska bli jättemysigt. Ikväll sen så ska jag rida More. Fick även se förut att mina nya ridbyxor har kommit till Konsum så jag håller tummarna för att de passar och isåfall blir de nog invigda idag :D

Av Celie - 7 december 2014 08:35

Det är bara jag vaken än så länge och jag sitter och laddar inför en morgontur på More. Ska bli spännande! Även fast vädret kunde vara lite roligare ;) vad hände med kylan som kom igårkväll? Även fast det inte var snö så var det ju mycket mysigare och finare bara det blev frost på backen. Jaha det är dom det är :) Nu ska jag äta min gröt och dricka mitt te sen hoppas på att Noomi vaknar så jag kan göra iordning henne då hon ska vara hos Pigge medans jag och mamma rider. Nikki och Robin ska nämligen åka in till Lek och Bus. Så får hon lite egentid med sin pappa :)

Av Celie - 6 december 2014 21:06

Idag har varit en så spännande och rolig dag. Nu är fina hästen på plats i sitt nya hem här i hyttan. Allt har gått så bra och han är så lugn och fin. Ser väldigt mycket fram emot att få börja rida ordentligt igen och att få slita lite i stallet. Det kändes liksom så självklart att vara i stallet och fixa och trixa. Den varan kommer det helt klart bli mycket av nu, yes! <3

Av Celie - 5 december 2014 21:24

Imorrn är det dags, imorrn kommer han hem! Jag och mamma har varit i stallet hela kvällen och fixat iordning inför hans ankomst. Så mysigt!
Idag fick jag även ta tag i nåt som jag dragit mig för och tyckt varit väldigt jobbigt, nämligen att ta reda på massa saker som var Zmarts. När allt hände så kastade jag bara ner allt i källaren och där har det blivit liggandes sen dess. Jag orkade inte ens se skiten då och allra minst sälja av det. Men idag fick jag lov att ta reda på lite saker som nu ska komma till användning. Hittade tillochmed 2 stycken täcken som jag glömt bort att jag hade som jag köpte och inte ens hann använda. Men nu jäklar så ska dyr utrustning inte ligga och skräpa mer! Jag är riktigt taggad men det känns också så jäkla overkligt på ett sätt. Har inte riktigt fattat det ordentligt än tror jag men imorrn, imorrn blir det på riktigt! :D

Nyströad och fin box med välkomsthö och morötter :)

Av Celie - 5 december 2014 11:37

I år fick Nikki en Kinder-chokladkalender. Inte för att jag fått smaka men jag kan ju bara tänka mig hur mycket godare de här chokladbitarna är jämfört med dom i "vanliga" chokladkalendrar :) Kinderchokladen över lag ör ju asgod! Nikki tycker det är jättekul att få öppna en lucka varje dag. Hon skulle ju dock öppna alla på en gång om hon fick välja själv, såklart! :p

Av Celie - 5 december 2014 00:17

När Robin kom hem och efter han degat lite med Nikki så bestämde vi oss för att åka till XXL. Jag var sugen på det redan igår då jag hittade att den ridjackan jag vill ha fanns där. Nikki fick åka och leka med Hampus medans vi åkte iväg. Hon hade laddat sin lilla ryggsäck med deg och lite tillbehör så hon kunde visa Hampus. Lilla pluttan, så jävla go!
Jag provade jackan jag skulle ha men idag gjorde jag nåt högst oväntat, jag köpte inte en svart! Hör och häpna va! Vet ni vad jag köpte? Håll i er nu... En MARINBLÅ! Haha är det det närmsta man kan komma svart eller?!;) Typ! Det gäller att inte vara för drastig i sina förändringar;) Sjukt nöjd är jag iallafall! Den kommer vara så snygg ihop med de rosa ridbyxorna jag råkade beställa igår ;p Efter XXL blev det en sväng till Ö&B för att införskaffa julgranspynt. Såklart så var det ju fler grejer som slank med, som vanligt. Men vadå det är ju kul att shoppa! Haha! När vi hämtat Nikki och kommit hem så pyntade vi granen så fint. Så nu känns det mycket bättre då den inte är fullt så naken längre :)

Robin tyckte det var lika kul som Nikki att dega ;D

Av Celie - 4 december 2014 17:12

Tänk att något så enkelt kan vara så kul. Nikki har funnit en ny hobby i livet och det stavas "dega". Hon har degat på dagis och tycker det är så kul. Så idag fixade vi egen rosa trolldeg och gissa om det gick hem :D Får nog bara ta och införskaffa nån liten kavel och några fler olika plastformar så blir det nog, om möjligt, ännu roligare!

Lillasystern får dock hålla sig till sina rån ett tag till :)

Ovido - Quiz & Flashcards